ΕΠΙΠΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 20:30 - Σάββατο 10:00 - 15:00
Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 20:30
Σάββατο 10:00 - 15:00

Πώς να αποφύγετε τα 10 κλασικά λάθη στην διακόσμηση!

/ Αρχική » ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Πώς να αποφύγετε τα 10 κλασικά λάθη στην διακόσμηση!
Το σπίτι αντανακλά την προσωπικότητα των ιδιοκτητών του. Οι επιλογές που κάνουμε σε ότι αφορά τη διακόσμηση και διαρρύθμισή του λένε πολλά για το προσωπικό μας γούστο, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας. Όσο, όμως, κι αν ξέρουμε τι μας αρέσει και τι όχι, και πώς θέλουμε να είναι διαμορφωμένος ο χώρος στον οποίο περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας, υπάρχουν κάποιες «παγίδες» στις οποίες σχεδόν όλοι πέφτουμε όταν φτιάχνουμε από την αρχή ή ανακαινίζουμε το σπίτι μας. Διαφορετικά, η διακόσμηση εσωτερικών χώρων δε θα αποτελούσε αντικείμενο σπουδών, ούτε επαγγελματικό κλάδο.
Διαβάστε τα δέκα συνηθέστερα λάθη της διακόσμησης εσωτερικών χώρων, για να ξέρετε τι να αποφύγετε την επόμενη φορά που θα έχετε διάθεση ανανέωσης ή πώς να... σώσετε αυτά που έχετε ήδη κάνει.
 
 
Πολλά ή τεράστια έπιπλα (ή και τα δύο)!
Το συνηθέστερο λάθος που κάνουμε όταν αγοράζουμε έπιπλα είναι να μην υπολογίζουμε το μέγεθος του δωματίου, καταλήγοντας να φορτώνουμε το χώρο με έπιπλα ανάμεσα στα οποία είναι δύσκολο να κινηθούμε. Αν το σπίτι δεν αριθμεί περισσότερα από 80 τετραγωνικά, προτιμήστε να φτιάξετε τις δικές σας συνθέσεις αντί να αγοράζετε έτοιμα σετ επίπλων, και θυμηθείτε ότι κανόνες όπως αυτός που υπαγορεύει ότι ο καναπές πρέπει οπωσδήποτε να συνοδεύεται από δύο ασορτί πολυθρόνες είναι ξεπερασμένοι. Αν ανησυχείτε για το πού θα κάθονται κάθε φορά οι φίλοι σας, προμηθευτείτε μεγάλα, πολύχρωμα μαξιλάρια για το πάτωμα, που φτιάχνουν πολύ πιο παρεΐστικη ατμόσφαιρα και μαζεύονται σε μια γωνία, απελευθερώνοντας χώρο, όταν δεν τα χρειάζεστε.
Έπιπλα «στοιχισμένα» στους τοίχους!
Δεν υπάρχει πιο βαρετή διαμόρφωση δωματίου από εκείνη στην οποία όλα τα έπιπλα ακουμπάνε στους τοίχους. Ειδικά, δε, όταν πρόκειται για μεγάλους χώρους, το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο αφόρητα προβλέψιμο, αλλά και άσχημο οπτικά, καθότι αφήνει μεγάλο κενό χώρο στο κέντρο του δωματίου, κάνοντάς το να δείχνει ασύμμετρο. Αν φοβάστε να πειραματιστείτε απομακρυνόμενοι από την ασφαλή λύση, και δεν έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε τη γνώμη ενός διακοσμητή, δοκιμάστε να γεμίσετε το κενό με μικρά έπιπλα, όπως ένα coffee table, μερικά μαξιλάρια ή, το χειμώνα, χρωματιστά χαλιά ή μοκέτες που θα ξεγελάσουν το μάτι.
 
 
 
Το χρώμα και η έλλειψή του!
Το λευκό στους τοίχους είναι ψυχρό και βαρετό –και όχι, όσους κι αν έχετε ακούσει να το ισχυρίζονται, δε μεγαλώνει το χώρο. Τολμήστε ζωηρά χρώματα σε όλους τους τοίχους του σπιτιού –με την εξαίρεση της κρεβατοκάμαρας, που θα πρέπει να είναι παλ για να σας βοηθά να χαλαρώνετε. Θα αναδείξουν το ντεκόρ σας, θα σας φτιάχνουν καθημερινά τη διάθεση και θα βάλουν την προσωπική σας σφραγίδα στο σπίτι περισσότερο από κάθε έπιπλο ή αξεσουάρ. Και μην ανησυχείτε για το πώς θα επιλέξετε έπιπλα και αντικείμενα που να ταιριάζουν με το χρώμα των τοίχων: αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και αυτοσχεδιάστε, οτιδήποτε σας «πάει» στο μάτι ταιριάζει, άσχετα αν δεν ανήκει στην ίδια χρωματική οικογένεια με τον τοίχο σας –μάλιστα, σε αυτήν την περίπτωση η αντίθεση ισχύει πολύ περισσότερο ως κανόνας από τη συγγένεια των χρωμάτων. Θυμηθείτε, απλά, ότι το χρώμα στο δωμάτιο πρέπει να επαναλαμβάνεται, για να μιλήσουμε με διακοσμητικούς όρους: ένα πορτοκαλί μαξιλάρι θα πέσει στο κενό αν δεν υπάρχουν γύρω του αντικείμενα ή έπιπλα σε αντίστοιχους ζεστούς τόνους να δημιουργούν την πολυπόθητη χρωματική αρμονία. Ο κανόνας της επανάληψης ισχύει και για τα υλικά και τα υφάσματα –σκεφτείτε απλά το εφέ που θα έκανε μια designer φλούο πλαστική πολυθρόνα ανάμεσα σε ξύλινα έπιπλα.
 
 
Κάδρα που κρέμονται πολύ ψηλά!
Ακόμη κι αν το ταβάνι σας θυμίζει... καθεδρικό ναό, οι κορνίζες και τα κάδρα πρέπει να κρέμονται έτσι ώστε το κέντρο τους να βρίσκεται σε ύψος περί το 1,50-1,70 μέτρο από το πάτωμα. Διαφορετικά, ελάχιστοι θα μπορούν να τα δουν, κι ακόμα λιγότεροι να τα εκτιμήσουν. Επιπλέον, οι πίνακές σας θα δίνουν ασύμμετρη αίσθηση στο δωμάτιο αν βρίσκονται δύο μέτρα από εκεί που τελειώνει, για παράδειγμα, η πλάτη του καναπέ. Εξαίρεση αποτελούν οι πολύ μεγάλοι σε διαστάσεις πίνακες, η κάτω πλευρά των οποίων, όμως, και πάλι, δε θα πρέπει να βρίσκεται σε ύψος μεγαλύτερο του προαναφερθέντος. Η υπερβολή στον αριθμό των κάδρων, που κάνει το σπίτι να θυμίζει γκαλερί και το μάτι να μην προσέχει κανένα από αυτά συγκεκριμένα, πρέπει, επίσης, να αποφεύγεται.
Πόστερ στερεωμένα με blue tag στον τοίχο!
Δεν υπάρχει πράγμα που να φωνάζει «εφηβικό δωμάτιο» περισσότερο από αυτό. Αν δε θέλετε με τίποτα να κορνιζάρετε τις αφίσες σας, πλαισιώστε τις τουλάχιστον με τα γνωστά μαύρα ξυλάκια πάνω και κάτω και κρεμάστε τις από ένα καρφάκι στον τοίχο. Αφίσες από ταινίες, ασπρόμαυρη φωτογραφία, αυτοκίνητα αντίκες, εξώφυλλα δίσκων ή καλλιτεχνικό γυμνό είναι αποδεκτές κατηγορίες πόστερ. Μοντέλα με καυτά μπικίνι, κίτρινα smileys, συγκροτήματα θρύλοι των 80s, χιουμοριστικές λίστες και στιγμιότυπα αγώνων moto cross δεν είναι.
Έλλειψη προσωπικής σφραγίδας!
 
 
Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στους κανόνες της διακόσμησης, ισχύει το παν μέτρων άριστο. Αν αποστηθίσετε βιβλία interior design και αντιγράψετε φωτογραφίσεις περιοδικών, θα καταλήξετε να ζείτε μέσα σε ένα πιθανώς όμορφο αλλά εξαιρετικά απρόσωπο σκηνικό που απλά δε θα είστε εσείς. Ο χώρος πρέπει να αντανακλά την προσωπικότητα και το γούστο σας, αν όχι για κανέναν άλλο λόγο, για να αισθάνεστε εσείς οι ίδιοι άνετα μέσα σε αυτόν. Ακολουθήστε, λοιπόν, τις συμβουλές των ειδικών για να αποφύγετε τα λάθη, εμπιστευτείτε, όμως, κυρίως το ένστικτό σας: αν σε εσάς αρέσει ο πορτοκαλί καναπές σας συνδυασμένος με το φούξια του τοίχου, σε όλους τους άλλους (πρέπει να) περισσεύει.
 


« Επιστροφή
Έχετε δει πρόσφατα
 ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
 
 ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
 
 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
 εώς 12 δόσεις
Bank Cards 1 Bank Cards 2
Bank Cards 1
NEWSLETTER


13ο χλμ Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Ελλάδα
Tηλ: 2310 710 071 - 2310 722 793
  2310 722 800 
Φαξ: 2310 722 781
Δευτέρα - Παρασκ.: 09:00 - 20:30
Σάββατο:     10:00 - 15:00

Viber μόνο μηνύματα:
6937512505

epiplodomi@gmail.com
gr