ΕΠΙΠΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 20:30 - Σάββατο 10:00 - 15:00
Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 20:30
Σάββατο 10:00 - 15:00

Διακοσμήστε σωστά το παιδικό δωμάτιο

/ Αρχική » ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Διακοσμήστε σωστά το παιδικό δωμάτιο
 
Διασκεδαστικές διαδικασίες τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας είναι η διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου όταν διακοσμούμε ένα παιδικό δωμάτιο είναι να συμφωνεί ο διάκοσμος με την ηλικία του παιδιού μας. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να διακοσμούμε τα δωμάτια τους κάθε ένα ή δυο χρόνια. Σημαίνει όμως, πως πρέπει να δημιουργήσουμε ένα δωμάτιο το οποίο θα αντικατοπτρίζει την ηλικία του παιδιού σας και η διακόσμηση του δωματίου του θα εξελίσσεται παράλληλα με εκείνο.
 
Ακολουθούν κάποιες ιδέες για το πώς μπορεί να γίνει η διακόσμηση του παιδικού δωματίου πιο εύκολη και πιο ευχάριστη.
 
 
 
Σημαντικό είναι να καταλάβουμε ποια χρώματα αρέσουν στο παιδί μας. Εάν το παιδί είναι πολύ μικρό σε ηλικία, μπορούμε να κάνουμε ένα πείραμα. Δώστε του ένα κουτί με ξυλομπογιές και αφήστε το να διαλέξει το αγαπημένο του χρώμα. Χρησιμοποιήστε αυτά τα χρώματα ως πηγή έμπνευσης για τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε στην διακόσμηση του δωματίου του. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να μας πουν ποια χρώματα προτιμούν και μαζί να συζητήσετε τις επιλογές που σας δίνονται.
 
 
Δεν θα πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας στυλ και τις δικές μας χρωματικές προτιμήσεις στα παιδιά. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, τα παιδιά αναπτύσσουν τη δική τους προσωπικότητα και το δωμάτιό τους είναι μια προέκταση αυτής (χωρίς όμως να δεχθούμε παράλογες επιλογές). Ακολουθούμε τη μέση οδό, θέτουμε κάποια όρια στις επιλογές των παιδιών μας, αλλά δεν το παρακάνουμε! Δίνουμε τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους ιδιαίτερο χώρο μέσα στο σπίτι τον οποίο και θα αισθάνονται πραγματικά δικό τους και θα τον απολαμβάνουν κάθε μέρα που περνά.
 
Όταν θα έρθει η ώρα να βάψουμε το δωμάτιο του παιδιού μας χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας (ρωτάμε και το παιδί μας για να πάρουμε ιδέες) καθώς οι επιλογές που μας δίνονται για τους τοίχους είναι πάρα πολλές…ανοιχτόχρωμες και ξεκούραστες γήινες αποχρώσεις ή πολύχρωμα σχέδια τα οποία σαν άλλες τοιχογραφίες θα ζωντανέψουν τα όνειρα των παιδιών σας, όλα είναι στη διάθεσή μας! Μια εναλλακτική λύση είναι το ντεκουπάζ (τεχνική της επικόλλησης αντικειμένων που κόβουμε, κυρίως από χαρτί, πάνω σε άλλα) για παράδειγμα είναι μια ακόμη διακοσμητική τεχνική η οποία θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα πραγματικά μαγικό παιδικό δωμάτιο!
 
 
Όσον αφορά στα θέματα που μπορείτε να επιλέξουμε για τα έπιπλα του παιδικού δωματίου, μερικές επιλογές θα μπορούσαν να είναι οι εξής: για ένα κορίτσι , έπιπλα χαριτωμένα με πεταλούδες και μελισσούλες, κομψά σε στυλ γαλλικής εξοχής ή ρομαντικά με ένα θέμα εμπνευσμένο από κάποια πριγκίπισσα, για ένα αγόρι , κάποιο ηρωικό θέμα εμπνευσμένο από τους πυροσβέστες για παράδειγμα, με ένα πυροσβεστικό όχημα για διώροφο κρεβάτι ή αντίστοιχα κάποιο ρομαντικό θέμα που θα τον κάνει να αισθάνεται ο ιππότης ή ο βασιλιάς του παραμυθιού…και του δωματίου του! Μπορούμε να βρούμε στην αγορά πολλά από αυτά τα θεματικά έπιπλα ή μπορούμε ακόμη και να φτιάξουμε κάποια από αυτά με μια παραγγελία σε έναν ξυλουργό. Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, εμπνεόμαστε από τον κόσμο των παιδιών, νιώθουμε για λίγο παιδί και τότε σίγουρα θα δημιουργήσουμε ένα παιδικό δωμάτιο τόσο ξεχωριστό όσο και το παιδί μας!
 


« Επιστροφή
Έχετε δει πρόσφατα
 ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
 
 ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
 
 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ
 εώς 12 δόσεις
Bank Cards 1 Bank Cards 2
Bank Cards 1
NEWSLETTER


13ο χλμ Θεσσαλονίκης - Εδέσσης
Ελλάδα
Tηλ: 2310 710 071 - 2310 722 793
  2310 722 800 
Φαξ: 2310 722 781
Δευτέρα - Παρασκ.: 09:00 - 20:30
Σάββατο:     10:00 - 15:00

Viber μόνο μηνύματα:
6937512505

epiplodomi@gmail.com
gr